Maak kennis met een fuif zonder geluid

Op zaterdag 6 oktober organiseert het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid een fuif met een speciaal en nieuw concept nl.  Silent Disco. 300 mensen kunnen met een draadloze hoofdtelefoon samen dansen en kiezen tussen drie kanalen van muziek. Voor elk kanaal is er een DJ die de muziek verzorgt.

De fuif vindt plaats in het kader van het Natuurfestival in het Provinciaal Natuurcentrum Duinpanne. Dit event wil het brede publiek aanzetten tot actieve natuurbeleving en prikkelen om de natuur te herontdekken en ervan te genieten. Het Departement Omgeving is al van in de beginjaren een vaste partner van het festival en wil de festivalganger dit jaar verrassen met een fuif zonder geluid. Het concept van Silent Disco is in enkele landen zoals Nederland en Zwitserland al goed bekend, maar bij ons is het een nieuw fenomeen dat een aantal voordelen heeft ten opzichte van een klassieke fuif. Zo wordt er geen overlast veroorzaakt voor de buren of voor de dieren in het natuurgebied (duinen De Panne) en is het veiliger voor de oren als de volumeknop van de hoofdtelefoon niet te luid staat. 

Help ze niet naar de tuut

De fuif zonder geluid past in de campagne ‘Help ze niet naar de tuut’ die focust op het risico op gehoorschade door overdadig lawaai. Die campagne vormde het sensibiliseringsluik bij de invoering van de geluidsnormen voor muziekactiviteiten begin 2013. De Help ze niet naar de tuut campagne is nog altijd bijzonder succesvol. De website www.helpzenietnaardetuut en het campagnemateriaal worden nog vaak geconsulteerd.

De Silent Disco vindt plaats in een tent en is volledig gratis. Naast de fuiftent is er voor de bezoekers een infostand van Help ze niet naar de tuut. 

Praktische info 

  • Zaterdag 6 oktober vanaf 18u tot 24u – Volledig gratis 
  • Silent disco in een grote tent aan het provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne, Olmendreef 2, 8660 De Panne
  • Medewerkers en DJ’s staan ter beschikking om uitleg te geven bij het concept van Silent Disco.
     
Contact

Brigitte Borgmans - Woordvoerder Departement Omgeving
T 02 553 62 68  |  M 0473 73 28 30
brigitte.borgmans@vlaanderen.be