Vlieg samen met ons buiten op de tweede Vlaamse Buitenlesdag

Op donderdag 26 april 2018 roepen het Departement Omgeving en Goodplanet alle Vlaamse scholen op om minstens één uur hun klas te verlaten en buiten les te geven. Voor deze tweede buitenlesdag schreven zich 254 scholen in. De scholen konden - net zoals vorig jaar - een gastles winnen: voor het secundair onderwijs met actrice Veerle Malschaert en voor het basisonderwijs met ketnetwrapper Thomas Van Achteren.

buitenlesdagWe merken dat anno 2018 kinderen steeds meer tijd binnen doorbrengen, ook in hun vrije tijd. Het digitale tijdperk waarin kinderen nu leven, speelt daarbij een zekere rol. Toch is het belangrijk om af en toe naar buiten te trekken. En waarom ook niet tijdens de lessen?

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege: “Buiten leren, buiten spelen en buiten bewegen is fijn en heeft een gunstig effect op het welzijn en de leerprestaties. Leerlingen leren op onderzoekende en speelse wijze én de lessen kunnen gecombineerd worden met bewegen”.

Met deze tweede buitenlesdag laten Milieuzorg Op School (MOS) en Goodplanet de scholen kennis maken met het buiten les geven (outdoor education). MOS is een samenwerking van het Vlaams Departement Omgeving met de vijf Vlaamse provincies en de VGC. Op donderdag 26 april vliegen heel wat leerlingen het laatste lesuur van de voormiddag buiten, want buiten vliegen is leuk, leerrijk én gezond.

Praktische info

Hieronder  vindt u een lijst met de 254 ingeschreven scholen voor de tweede Vlaamse buitenlesdag. Al deze scholen zullen op donderdag 26 april 2018 minstens één uur het klaslokaal verlaten om buiten les te geven.

Op maandag 23 april 2018  om 10u30 geeft comédienne Veerle Malschaert een introductieles drama op de secundaire school SIGO Gistel, Sint-Jansgasthuisstraat 20, 8470 Gistel. De school zal voor het eerst hun nieuw aangelegde, groene buitenklassen gebruiken.

Basisschool Vijverbeek, Nieuwstraat 124, 1730 Asse  wint een buitenles van Ketnetwrapper Thomas Van Achteren. Deze buitenles zal in de maand mei plaatsvinden.

Meer informatie

Info en filmpjes over de Buitenlesdag op www.buitenlesdag.be

Contact